To πιο οικονομικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι το μικρομεσαίο station της ιαπωνικής εταιρείας, επιτυγχάνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda πέρασε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς έκανε σε 25 μέρες το γύρο της Ευρώπης με ένα Civic Tourer 1.6 diesel εργοστασιακών προδιαγραφών, καταναλώνοντας μόλις 2,82 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Το ταξίδι ξεκίνησε την 1η Ιουνίου από την πόλη Aalst του Βελγίου και ολοκληρώθηκε στην ίδια πόλη 25 μέρες αργότερα, διανύοντας συνολικά 13.498 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο οδηγούσαν οι Fergal McGrath και Julian Warren, μέλη του κέντρου έρευνας και εξέλιξης της Honda Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από κάθε ανεφοδιασμό πετρελαίου το Civic Tourer έκανε περίπου 1.500 χιλιόμετρα, με το συνολικό κόστος καυσίμων να ανέρχεται σε 645 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, εκπρόσωποι του οργανισμού Guinness έκαναν έλεγχο σε άγνωστα σημεία, προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι τηρούνται οι κανόνες. Το αυτοκίνητο πέρασε από τεχνικό έλεγχο τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό, ενώ σε κάθε επίσκεψη σε σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων, το ντεπόζιτο γέμιζε πλήρως.

Επίσης, υπήρχε κινηματογραφική και φωτογραφική κάλυψη της διαδρομής, καθώς και σύστημα GPS για την παρακολούθηση της πορείας του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης