Προκειμένου να αναδείξει τη λειτουργία του συστήματος πανοραμικής θέασης (Intelligent Around View Monitor), η Nissan Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποίησε ένα πρωτότυπο τεστ.

Ζήτησε από τον επαγγελματία κασκαντέρ, Paul Swift, να κάνει απότομη εναλλαγή πορείας με την όπισθεν – γνωστή και ως J-turn – με τον οδηγό να παρατηρεί μόνο την οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Για να γίνει πιο ρεαλιστική η δοκιμή και να μην αποσπαστεί το οπτικό πεδίο του Swift, η Nissan κάλυψε όλα τα παράθυρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Paul, πέτυχε να αντιστρέψει απότομα την πορεία του από όπισθεν σε πορεία προς τα εμπρός, αφενός στα «τυφλά» και αφετέρου σε έναν οριοθετημένο χώρο μόλις 18 εκατοστά φαρδύτερο από το μήκος του αυτοκινήτου.

To εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία χάρη στο Intelligent Around View Monitor, το οποίο παρέχει στον οδηγό μια πανοραμική θέαση του αυτοκινήτου, καθώς και του χώρου γύρω από αυτό. Τέσσερις εικόνες από ισάριθμες κάμερες, συνθέτονται με έξυπνο τρόπο και εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη του NissanConnect, καθιστώντας  τη διαδικασία της στάθμευσης απλούστερη και ασφαλέστερη.         


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης