Μετά την Peugeot-Citroen μια ακόμα γαλλική εταιρεία, είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στα μελλοντικά μικρά υβριδικά μοντέλα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο EOLAB αποτελεί τον προπομπό του Clio που θα δούμε την επόμενη δεκαετία. Πάνω στο αυτοκίνητο εφαρμόζονται περίπου 100 τεχνολογικές καινοτομίες, με το βάρος του να είναι μόλις 955 κιλά και τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσα στα 0,235 Cd, μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το τωρινό Clio παραγωγής.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, αλουμίνιο, μαγνήσιο και πλαστικό, με την οροφή να είναι από μαγνήσιο. Φέρει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.000αρη κινητήρα του Twingo και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 3 σχέσεων. Ο συμβατικός κινητήρας αποδίδει 75 ίππους και 95 Nm ροπής, ενώ ο ηλεκτρικός έχει ισχύ 68 ίππων και 200 Nm.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 60 χιλιόμετρα, με τη μέση κατανάλωση να είναι στο 1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 22 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης