Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί απόλυσης του Mark Fields από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, ανακοινώνοντας παράλληλα τον αντικαταστάτη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αξίωμα του προέδρου και CEO της Ford Motor αναλαμβάνει ο Jim Hackett. Ο 62χρονος θα αναφέρεται στον Bill Ford (Executive Chairman) και θα ηγηθεί των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της εταιρείας με τους 202.000 εργαζόμενους. Οι δύο ισχυροί άντρες θα εστιάσουν σε τρεις βασικούς τομείς το στρατηγικό πλάνο, προκειμένου να επαναφέρουν τον όμιλο στην κερδοφορία.

Πρώτος και βασικότερος στόχος είναι η ενίσχυση λειτουργικής απόδοσης σε όλο το φάσμα παγκόσμιων δραστηριοτήτων για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας, της στρατηγικής μάρκετινγκ και των προϊοντικών λανσαρισμάτων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα δραστικά τους τομείς της επιχείρησης που υστερούν σε απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των δραστηριοτήτων της Ford, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία και τεχνικές που θα ανοίξουν το δρόμο στην καινοτομία, θα επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων και θα βελτιώσουν την απόδοση. Αυτό περιλαμβάνει την αυξανόμενη αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης, της προηγμένης ρομποτικής και της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Τρίτος, είναι η μεταμόρφωση της επιχείρησης για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων, διασφαλίζοντας ότι η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη κουλτούρα, το ταλέντο, τις στρατηγικές διαδικασίες και την ευελιξία για να πετύχει, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και η συμπεριφορά των καταναλωτών αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ford Motor αποφάσισε τον διορισμό τριών νέων διοικητικών στελεχών που θα αναφέρονται στον Hackett:

Ο Jim Farley, 54 ετών, διορίζεται executive vice president & president, Global Markets. Από αυτή τη θέση, θα επιβλέπει τις επιχειρηματικές μονάδες της εταιρείας σε Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και περιοχή Ασίας Ειρηνικού.

Ο Joe Hinrichs, 50 ετών, διορίζεται executive vice president & president, Global Operations. Θα επιβλέπει της παγκόσμιες δραστηριότητες της Ford στους τομείς Product Development (Προϊοντική Εξέλιξη), Manufacturing (Παραγωγή) & Labor Affairs (Εργασιακές Υποθέσεις), Quality (Ποιότητα), Purchasing (Τμήμα Προμηθειών), και Sustainability (Βιωσιμότητα), Environment (Περιβάλλον) & Safety Engineering (Συστήματα Ασφάλειας).

Τέλος, ο Marcy Klevorn, 57 ετών, διορίζεται executive vice president & president, Mobility. Θα επιβλέπει το Ford Smart Mobility LLC, που δημιουργήθηκε πέρσι για να επιταχύνει σχέδια για το σχεδιασμό, παραγωγή, ανάπτυξη και επένδυση σε αναδυόμενες υπηρεσίες μετακίνησης, καθώς και τους τομείς Information Technology (ΙΤ) και Global Data, Insight & Analytics.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης