Σε εκτεταμένο φρεσκάρισμα του δημοφιλούς SUV προχώρησε η αμερικανική εταιρεία, αναβαθμίζοντάς το τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο Cherokee φέρει νέους προφυλακτήρες, φώτα, ζάντες, ακόμη και διαφορετική θέση για την πινακίδα κυκλοφορίας. Επίσης, διατίθεται προαιρετικά με γυάλινη πανοραμική οροφή και ηλεκτρική πίσω πόρτα. Βελτιώσεις έχουν γίνει στην αεροδυναμική, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι μειωμένο κατά 80-90 κιλά, χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών σε διάφορα τμήματα.

Στο εσωτερικό, συναντάμε νέες επενδύσεις και διακοσμητικά, καινούργιους αεραγωγούς, το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη 7 ή 8,4 ιντσών, περισσότερες θύρες USB και πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jeep αναφέρει πως έχει δοθεί έμφαση στην εργονομία και την πρακτικότητα, ενώ χάρη σε κάποιες αλλαγές αυξήθηκε κατά 8,5 εκατοστά ο διαθέσιμος χώρος κατά πλάτος, για τους επιβάτες. Όσο για τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, αγγίζει πλέον τα 793 λίτρα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνεχίζει να προσφέρεται με τον 2,4 Tigershark κινητήρα απόδοσης 180 ίππων και τον V6 3,2 Pentastar των 271 ίππων, ενώ στην γκάμα προστίθεται ο 2.0 eTorque με ήπιο υβριδικό σύστημα που είδαμε στο Wrangler. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. 

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εξοπλιστικών εκδόσεων (Latitude, Overland και Trailhawk), με την τελευταία να διαθέτει off-road πακέτο και πιο περιπετειώδη χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης