Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία βραβεία κατέκτησε η κορεατική φίρμα στον παγκοσμίου φήμη διαγωνισμό «Red Dot 2020», με τα πρωτότυπα Prophesy, EV 45 και Neptune να κερδίζουν ισάριθμους τίτλους στην κατηγορία «Design Concept», συμπεριλαμβανομένου και του «Best of the Best».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Prophecy είναι εμπνευσμένο από τα vintage αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1920 και του 1930. Έχει coupe  χαρακτηριστικά και αποτελεί το όραμα της Hyundai ενσωματώνοντας αεροδυναμικό σχεδιασμό και την τελευταία σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness».

Το concept EV 45, αποτίνει φόρο τιμής στο Pony Coupe Concept του 1974. Ο σχεδιασμός σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Hyundai που επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση και τις αυτόνομες τεχνολογίες, καθώς και στην έξυπνη σχεδίαση. Το «45» διαθέτει αμάξωμα τύπου monocoque, αεροδυναμική σχεδίαση και κάποια στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του Neptune, του ηλεκτρικού φορτηγού κυψελών καυσίμου με υδρογόνο, αντλεί έμπνευση από τα εμβληματικά Art Deco τρένα της δεκαετίας του 1930 που αποτελούσαν  πρότυπο βιομηχανικού σχεδιασμού. Τo concept ενσωματώνει το όραμα της μάρκας  για μελλοντική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα και στην κοινωνία του υδρογόνου.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης