Η γερμανική φίρμα παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του δημοφιλούς επαγγελματικού μοντέλου, με τις παραγγελίες να ξεκινούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Sprinter θέτει νέα δεδομένα στην αγορά, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οχήματα, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες πληθώρα επιλογών σε επίπεδο εκδόσεων και τεχνολογιών. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι διαθέσιμο σε 1.700 διαφορετικές διαμορφώσεις, με το κόστος στη Γερμανία να ξεκινά από 19.900 ευρώ.

Η εμπορική πορεία του έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των επιβατικών εκδόσεων Van και Tourer, του PickUp, του Chassis (καμπίνα – πλαίσιο) και του Bus. Προσφέρεται ως προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο, με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και μετατροπέα ροπής ή μηχανικό εξάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης κυμαίνεται από 7,8 έως 17,0 κ.μ. και το μικτό βάρος φθάνει τους 5,5 τόνους. Το μήκος φόρτωσης είναι από 2.732 έως 4.810 χλστ., το ύψος από 1.787 έως 2.243 χλστ. και το πλάτος 1.787 χλστ.

Στους κινητήρες συναντάμε τον diesel 2,1 λίτρων απόδοσης 114, 143 και 163 ίππων, καθώς και τον V6 3.0 πετρελαιοκινητήρα με τους 190 ίππους. Όλα τα μοτέρ καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro6, χρησιμοποιώντας τεχνολογία SCR και AdBlue.

Αυτό που εντυπωσιάζει στο νέο Sprinter είναι το πακέτο τεχνολογιών, με τη Mercedes να προσθέτει το σύστημα πολυμέσων MBUX που είδαμε στην A-Class και υπηρεσίες συνδεσιμότητας Mercedes PRO, επιτρέποντας στους επαγγελματίες να ελέγχουν κάθε λειτουργία του οχήματος από απόσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2019 θα δούμε και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση με την ονομασία eSprinter.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης