Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover της κορεατικής φίρμας κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Η KIA δημιούργησε ένα αυτοκίνητο πολύ υψηλών προδιαγραφών, το οποίο είναι διαθέσιμο προς κράτηση τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα παραγωγής, δηλαδή στη Νότια Κορέα, η εταιρεία δέχθηκε 21.000 προπαραγγελίες μέσα σε 24 ώρες. Η ζήτηση για το EV μοντέλο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους ανθρώπους της εταιρείας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, σε πολλές χώρες η KIA έχει ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα προκράτησης του αυτοκινήτου με μόλις 100 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως όσοι συμπληρώσουν τη φόρμα θα λάβουν σειρά προτεραιότητας κατά την παράδοση.

Δωρεάν φόρτιση για έναν χρόνο στην Ευρώπη στους σταθμούς της IONITY.Οι τιμές θα ανακοινωθούν τον Μάιο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φθάσουν στη Γηραιά Ήπειρο τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EV6 προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, με δύο χωρητικότητες μπαταριών 58,0 kWh και 77,4 kWh. Η βασική αποδίδει 170 ίππους και έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η τετρακίνητη με την μπαταρία των 58,0 kWh έχει ισχύ 235 ίππων, η δικίνητη με τη μεγαλύτερη μπαταρία είναι στους 229 ίππους και η τετρακίνητη στους 325 ίππους.

Επίσης υπάρχει και η κορυφαία EV6 GT με την εκπληκτική ισχύ των 585 ίππων και τις συναρπαστικές επιδόσεις. Όσο για αυτονομία, φθάνει έως τα 510 χιλιόμετρα.

 

Δωρεάν φόρτιση

Λιτό, όμορφο, ψηφιακό και προσεγμένο το εσωτερικό του ηλεκτρικού crossover.

Για να δελεάσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, η KIA ανακοίνωσε ότι όσοι κάνουν κράτηση του μοντέλου μέχρι τις 30 Απριλίου και ολοκληρώσουν την παραγγελία έως τις 30 Δεκεμβρίου, θα λάβουν δωρεάν φόρτιση για ένα έτος στους σταθμούς της IONITY και δωρεάν συνδρομή στην εφαρμογή KiaCharge επίσης για 12 μήνες.

Με απλά λόγια, οι κάτοχοι θα μπορούν να φορτίζουν ελεύθερα σε 210.000 σταθμούς ταχείας φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, χωρίς να δίνουν ευρώ. 

Για την έκδοση EV6 GT, όμως, υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Επειδή θα έρθει αργότερα, οι ίδιες παροχές ισχύουν για παραγγελίες μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το KIA κάνει τα 0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα!

To KIA EV6 GT τα βάζει με Ferrari, Lambroghini, Porsche, Mercedes και McLaren

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης