Έπειτα από την εντυπωσιακή 8 Series Coupe που είδαμε τον Ιούνιο, η βαυαρική φίρμα είναι έτοιμη να παρουσιάσει την ανοικτή έκδοση του μεγάλου πολυτελούς σπορ μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της BMW πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές της 8 Series Cabrio σε ακραίες συνθήκες και πιο συγκεκριμένα στη Death Valley (Κοιλάδα του Θανάτου), στο Λας Βέγκας, όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυκλοφορία με συχνά stop-and-go, χωματόδρομους γύρω από το Όρος Whitney και διαδρομές μεγάλων αποστάσεων μεταξύ της ακτής του Ειρηνικού και των Βραχωδών Ορέων.

Η ζέστη και η μεγάλη ξηρασία του εθνικού πάρκου στην Έρημο Mojave δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για δοκιμές υψηλών προκλήσεων. Στο εσωτερικό της 8 Cabrio που προηγουμένως έχει εκτεθεί για ώρες κάτω από καυτό ήλιο, οι μηχανικοί ελέγχουν το ηλεκτρονικό σύστημα, το ηχοσύστημα, τους αισθητήρες και τις κάμερες για τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, τις ενδείξεις του νέου λειτουργικού BMW 7.0, το δίκτυο συνδεσιμότητας, τις ρυθμίσεις καθισμάτων και το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου στο φράγμα Hoover θέτει μία πρόσθετη πρόκληση για τα ηλεκτρονικά του οχήματος. Τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τους στροβίλους του ηλεκτροϋδραυλικού εργοστασίου που είναι εγκατεστημένο στην περιοχή, είναι το απόλυτο μέτρο σύγκρισης, επιβεβαιώνοντας την απουσία παρεμβολών στα ηλεκτρονικά συστήματα από εξωτερικές πηγές.

Επιπλέον, σε ατελείωτες διαδρομές μέσα από τη στέπα και το θρυλικό Death Valley, δοκιμάζεται η αντοχή στη σκόνη του πολυστρωματικού soft-top και του μηχανισμού οροφής.

Οι δοκιμές θερμού κλίματος στην εξέλιξη της νέας Series 8 Cabrio  είναι εξίσου σημαντικές με αυτές του προγράμματος του Κέντρου Χειμερινών Δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας και τα εντατικά test drives στις πίστες του Miramas και του Nürburgring. Μόνο αφού ολοκληρωθούν χιλιάδες χιλιόμετρα θα μπορούν οι υπεύθυνοι εξέλιξης να διασφαλίσουν ότι φέρνουν στον δρόμο ένα ονειρικό αυτοκίνητο.

Οι κακουχίες που αντιμετωπίζουν οδηγοί και οχήματα δημιουργούν τη βάση για μία νέα μορφή ανοιχτής απόλαυσης στην πολυτελή κατηγορία. Η 8 Cabrio συνδυάζει αριστοκρατική φινέτσα, αποκλειστικότητα και ατομικότητα με προηγμένο εξοπλισμό στους τομείς υποστήριξης οδηγού, λειτουργίας και δικτύωσης, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη σπορ οδηγική απόλαυση.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμες οι πρώτες BMW 8 Series Coupe


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης