Τη νέα γενιά του μεγάλου premium sedan, το οποίο παρότι στην Ευρώπη δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τους καταναλωτές, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Maxima είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στη γκάμα της Nissan και δεν είναι τυχαίο, πως την επίσημη παρουσίαση στην έκθεση της Νέας Υόρκης, έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας, Carlos Ghosn.

Αισθητικά, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, έχοντας σπορ γραμμές και πολυτελή διάκοσμο. Η Nissan αναφέρει πως δημιουργήθηκε από λάτρεις της οδήγησης για τους λάτρεις της οδήγησης και δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που κυκλοφορεί στους δρόμους των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα συνδυάζει την κομψότητα, με την άνεση και τη φινέτσα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι πιο προηγμένες τεχνολογίες, όπως το σύστημα πολυμέσων NissanConnectSM με την οθόνη αφής 8 ιντσών και τις εφαρμογές SiriusXM Satellite Radio, SiriusXM Travel και online αναζήτηση με Google.

Επίσης, διαθέτει τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας «Predictive Forward Collision Warning (PFCW)», «Intelligent Cruise Control (ICC)», «Forward Emergency Braking (FEB)», «Rear Cross Traffic Alert (CTA)», «Blind Spot Warning» και «Driver Attention Alert», που παρακολουθεί το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύεται υπνηλία ή απρόσεκτη οδήγηση.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 3.5 λίτρων βενζινοκινητήρας, απόδοσης 300 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic, επιτρέποντας ισχυρότατες επιταχύνσεις από στάση και άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.

Στις ΗΠΑ, το νέο Maxima θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του καλοκαιριού, σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού και με τιμή εκκίνησης τα 32.410 δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης