Το πλέον εντυπωσιακό, ισχυρό, γρήγορο και θελκτικό roadster αυτοκίνητο δημιούργησε η γερμανική φίρμα, προκαλώντας εκρήξεις αδρεναλίνης στους απανταχού φίλους των τεσσάρων τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα AMG GT Roadster είναι γεγονός, με το γράμμα C να σηματοδοτεί ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις. Το στιλ του ανοικτού supercar της Mercedes είναι απαράμιλλο, η πολυτέλεια εξαιρετική και η συνολική εικόνα μεγαλοπρεπής. Θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την AMG GT και την AMG GT C, με την τελευταία να θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία.

Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με τον V8 4.0 biturbo κινητήρα, με τη βασική να αποδίδει 467 ίππους και 630 Nm ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε 4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα. Η πανίσχυρη GT C αποδίδει 557 ίππους και 680 Nm ροπής, φέρει πιο δυναμικό bodykit και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, είναι πιο φαρδιά κατά 5,7 εκατοστά και έχει αναλογία κιλών/ίππο 2,98. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να ξεπερνά τα 315 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση και των δύο μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Speedshift 7 σχέσεων. Η απλή AMG GT Roadster εξοπλίζεται με μηχανικό διαφορικό και η GT C με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, σύστημα τετραδιεύθυνσης ώστε οι πίσω τροχοί να στρίβουν στην αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς, ανάρτηση AMG Ride Control με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και πρόγραμμα Race στο σύστημα μετάδοσης, για απόλυτους χρόνους στην πίστα.

Η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει σε 11 δευτερόλεπτα, ακόμα και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα του αυτοκινήτου να μην ξεπερνά τα 50 χλμ./ώρα. Παρά τον μηχανισμό της οροφής και τις τροποποιήσεις στο πίσω τμήμα, το βάρος της AMG GT ανέρχεται στα 1.595 κιλά και της GT C στα 1.660. Ο περιορισμός αυτός επετεύχθη χάρη στην ελαφριά δομή και τη χρήση μαγνησίου και αλουμινίου.

Η οροφή είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα (μαύρο, κόκκινο, μπεζ), με τους μηχανικούς της Mercedes AMG να τοποθετούν στο υπέροχο supercar το σύστημα εξαγωγής AMG Perfomance exhaust system, προσφέροντας έναν ανεπανάληπτο ήχο.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο της Γερμανίδας καλλονής θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, με την εμπορική πορεία στην αγορά να ξεκινά μέσα στο 2017. Όσο για την τιμή, προς το παρόν είναι άγνωστη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης