Η κορυφαία έκδοση όλων των εποχών του VW Golf βρίσκεται προ των πυλών, με τους μηχανικούς της γερμανικής φίρμας να κάνουν τις τελικές δοκιμές εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανίσχυρο Golf R400 θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2016. Η έκδοση παραγωγής θα διακρίνεται από το επιθετικό bodykit, το νέο spoiler στο εμπρός τμήμα, τη μεγαλύτερη πτέρυγα πίσω, το χαμηλωμένο αμάξωμα, τις αποκλειστικές ζάντες, τον διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, το γερμανικό hothatch είναι πιθανό να φέρει τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI κινητήρα του Audi RS3 και όχι τον δίλιτρο TFSI, με την απόδοση να κυμαίνεται μεταξύ 400-420 ίππων. Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του καινούριου αυτόματου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη DSG 10 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την παραγωγή του, οι φήμες αναφέρουν πως θα περιοριστεί σημαντικά, με την τιμή στη Γερμανία να ξεπερνά τα 55.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης