Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα λανσαριστεί στην αγορά η επόμενη γενιά της X5, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της βαυαρικής φίρμας πραγματοποιούν τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης τόσο στον δημόσιο δρόσο, όσο και στην πίστα, όπως προκύπτει από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Φυσικά, το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, όπως συμβαίνει με κάθε νέο μοντέλο.

Η νέα BMW έχει κωδική ονομασία G05 και βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, κάνοντας χρήση αλουμινίου, ινών άνθρακα και ατσαλιού υψηλής αντοχής. Αισθητικά δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με το εσωτερικό να είναι ακόμα πιο πολυτελές και άνετο, ενσωματώνοντας τα πιο πρωτοποριακά συστήματα και τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους κινητήρες, εκεί θα έχουμε μεγάλες αναβαθμίσεις. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νέα X5 εφοδιάζεται με ένα καινούργιο εξακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 3.0 λίτρων με κωδικό B58. Θα το δούμε στην έκδοση 40i xDrive και αποδίδει 335 ίππους. Επίσης, υπάρχει ένας νέος V8 4,4 λίτρων (Ν63) με 470 ίππους για την έκδοση 50i xDrive. Βελτιωμένοι θα είναι και οι diesel κινητήρες, ενώ δεν θα λείπουν οι plug-in hybrid και e-Drive εκδόσεις.

Η καινούργια BMW X5 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2018.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης