Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται πιο δημοφιλή, μαζί τους φέρνουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, ακόμα και σε αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα. Electromod ονομάζεται η διαδικασία μετατροπής ενός οχήματος που κινείται με ορυκτά καύσιμα, σε αμιγώς ή μερικώς ηλεκτρικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων σε μία πιθανή ηλεκτρική μετατροπή, ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Άντονι Πορταντίνο παρουσίασε το νομοσχέδιο 301, το οποίο επιδιώκει να παρέχει φορολογικά κίνητρα έως και 2.000 $ για ιδιοκτήτες οχημάτων που μετατρέπουν τα οχήματά τους σε EV.«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αναζητούμε νέες μεθόδους και ιδέες για να επιτύχουμε τους ισχυρούς μας στόχους για το κλίμα», δήλωσε ο γερουσιαστής Portantino,. Το SB 301 «θα βοηθήσει παρέχοντας μια οικονομική έκπτωση για τους Καλιφορνέζους που επιλέγουν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε ηλεκτρικό, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Η ενεργειακή απόδοση αιχμής δεν πρέπει να προορίζεται μόνο για όσους είναι αρκετά πλούσιοι ώστε να την αντέξουν οικονομικά».

Ο Portantino υποστηρίζει ότι, ενώ τα νέα EV κοστίζουν κατά μέσο όρο 66.000 $, η μετατροπή ενός οχήματος μπορεί να κοστίσει μόλις 14.000 $. Συνέχισε λέγοντας ότι το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια θα αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής του νομοσχεδίου εάν εγκριθεί. Η ρυθμιστική αρχή θα είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό των επιλέξιμων αιτούντων, των επιλέξιμων κιτ μετατροπής, των ορίων εισοδήματος και άλλων.

Επιπλέον, ο γερουσιαστής υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα στηρίξει τη βιομηχανία μετατροπής EV, δημιουργώντας πράσινες θέσεις εργασίας σε μικρά καταστήματα σε όλη την πολιτεία. Όπως είναι λογικό, ως εκ τούτου, χρηματοδοτείται από την Ένωση Αγοράς Εξειδικευμένου Εξοπλισμού (SEMA).
«Το aftermarket είναι ηγέτης στην καινοτομία, και αυτό περιλαμβάνει τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SEMA, Mike Spagnola. «Το SB 301 δημιουργεί ευκαιρίες για τις μικρές επιχειρήσεις μας με έδρα την Καλιφόρνια, τους υπαλλήλους και τους καταναλωτές τους να κατασκευάσουν και να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης