Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αξιοποιώντας τα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων, το Kuga Plug-in Hybrid είναι ένα SUV με premium χαρακτήρα που συνδυάζει ιδανικά την αυτονομία και ελευθερία κίνησης που παραδοσιακά προσφέρει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης με την απόδοση, τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του μοντέλου της Ford, αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα, μια γεννήτρια και μια μπαταρία χωρητικότητας 14,4 kWh.

Η απόδοση του συνόλου αγγίζει τους 225 ίππους, με την αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια να φθάνει τα 56 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο WLTP, η μέση κατανάλωση είναι μόλις στο 1,2 λίτρο ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 32 γρ./χλμ.

Με μία φόρτιση κάνει 56 χιλιόμετραΗ υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό. Η μπαταρία για να φορτίσει πλήρως από παροχή 230 volt χρειάζεται περίπου 6 ώρες. Βέβαια, μπορεί να φορτιστεί και εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί, έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης της ενέργειας της μπαταρίας μέσω των προφίλ: EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Το plug-in υβριδικό Kuga προσφέρεται στην Ελλάδα στην τιμή των 45.978 ευρώ.

Συνοδεύεται με εξαιρετικά χαμηλό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99%, ευέλικτη αποπληρωμή που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες και εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών.

 

Το νέο Ford Kuga διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα

To υβριδικό Ford Kuga έχει αυτονομία 1.000 χλμ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης