Ο γερμανικός κολοσσός θα αποφύγει τελικά το ομοσπονδιακό δικαστήριο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά όχι και τις αποζημιώσεις για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στα οχήματά της.

Όπως ανακοινώθηκε, η VW κατέληξε σε συμβιβασμό με το Yπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και τους υπόλοιπους φορείς, λίγο πριν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, η γερμανική εταιρεία θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό των 5.000 δολαρίων ως αποζημίωση και στους 600.000 ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το σκάνδαλο. Επίσης, λέγεται ότι θα προσφέρει και ένα σημαντικό ποσό για να αγοράσει τα περισσότερα από αυτά, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών.

Βέβαια, τα προβλήματα της VW δεν σταματούν εδώ, καθώς εκκρεμεί η έρευνα των εισαγγελέων σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ και οι μηνύσεις από αντιπροσώπους και κατόχους. Όσον αφορά στην Ευρώπη, το θέμα όπως φαίνεται θα «θαφτεί κάτω από χαλί», αποδεικνύοντας πως όταν εμπλέκονται Γερμανοί σε περιπτώσεις διαφθοράς και εξαπάτησης, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης