Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την πρεμιέρα του τελευταίου Civic Type R και η Honda ετοιμάζει ήδη την καινούργια γενιά του μοντέλου.

Οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές του αυτοκινήτου στη φημισμένη πίστα του Nurburgring. Η εξέλιξη συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς η Honda επιθυμεί η κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς hatchback να παρουσιαστεί αμέσως μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο της 10ης γενιάς του Civic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αποκλείεται στην έκθεση του Παρισιού, τον Οκτώβριο, να δούμε δίπλα στο καινούργιο Civic μια πρωτότυπη εκδοχή του Type R, πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια το 2017. Παρότι δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό, η σχεδίαση θα ακολουθεί δυναμικό μοτίβο, αλλά χωρίς ακρότητες, με το αμάξωμα να είναι πιο πλατύ και χαμηλό σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Κάτω από το καπό αναμένεται να τοποθετηθεί ο γνωστός δίλιτρος turbo κινητήρας, με την απόδοση να ξεπερνά τους 340+ ίππους και τη ροπή  να είναι στα 450 Nm. Η κίνηση θα συνεχίσει να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης