Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο ένας βασιλιάς. Η φοβερή και τρομερή Koenisgegg το είπε και το έκανε, διαλύοντας το ρεκόρ της υπερηχητικής Bugatti στη διαδικασία του 0-400-0 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρόνος ανήκει και επίσημα στην Agera RS, ένα από τα πιο σπάνια και ισχυρά hypercars. Η σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα υπέροχο video, με πρωταγωνιστές τον ιδιοκτήτη Christian Erland Harald von Koenigsegg, τον επαγγελματία οδηγό Niklas Lilja, τους μηχανικούς και το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, ανακοινώνεται ο χρόνος στο 0-400-0 και όλα τα καταγεγραμμένα στοιχεία. Σύμφωνα με τα δεδομένα των AiM EVO5 και AiM GPS08, η Agera RS επιτάχυνε από στάση στα 400 χλμ./ώρα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε σε μόλις 36,44 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας απόσταση 2.441 μέτρων. Μιλάμε για εκπληκτικά νούμερα που μόνο μονοθέσιο της F1 μπορεί να πραγματοποιήσει.

Από τη στιγμή που πάτησε το γκάζι ο Lilja χρειάστηκαν 26,88 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 400 χλμ./ώρα, καλύπτοντας απόσταση 1.958 μέτρων. Από τα 403 χλμ./ώρα για την ακρίβεια, έπεσε βίαια στα φρένα, κάλυψε 483 μέτρα σε 9,56 δευτερόλεπτα και ακινητοποιήθηκε πλήρως.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Agera RS ολοκλήρωσε τη δοκιμασία 5,5 δευτερόλεπτα ταχύτερα και χρειάστηκε 671 μέτρα λιγότερα σε σχέση με τη Chiron.  

Το ρεκόρ της Koenigsegg επιτεύχθηκε την 1η Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Vandel της Δανίας και η Agera RS έφερε το εργοστασιακό πακέτο αναβάθμισης της One:1, αποδίδοντας 1.360 ίππους και 1.371 Nm ροπής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης