Έπειτα από πενταετή πορεία στην αγορά, η ιταλική φίρμα αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση της μεγαλύτερης και πιο πρακτικής έκδοσης του μοντέλου 500.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Fiat, το 500L έχει αναβαθμιστεί ριζικά, καθώς το 40% των μερών και τμημάτων που απαρτίζουν το αυτοκίνητο είναι καινούργια. Αισθητικά, διακρίνονται τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες, τα φώτα ημέρας LED, η νέα γρίλια και το πλέγμα στη μάσκα, οι προβολείς ομίχλης και η μεταλλική μπάρα στην πίσω πόρτα.

Το ιταλικό MPV προσφέρεται σε 37 χρωματικούς συνδυασμούς και νέα σχέδια ζαντών. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 10 παστέλ και μεταλλικών αποχρώσεων και τριών τύπων για την οροφή (άσπρο, μαύρο ματ, γυαλιστερό μαύρο). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις (Urban, Cross και Wagon), με την καμπίνα να είναι πιο μοντέρνα και εργονομική, προσδίδοντας έναν αέρα ποιότητας. Οι σχεδιαστές της Fiat τοποθέτησαν νέο τιμόνι, πίνακα οργάνων και μοχλό ταχυτήτων. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Uconnect, συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay.

Για όσους επιθυμούν κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχει η σειρά αξεσουάρ της Mopar. Επίσης, η έκδοση 500L Cross έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, διαφορετικούς προφυλακτήρες και ζάντες, ενώ εξοπλίζεται και με την τεχνολογία Μode Selector.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η γκάμα αποτελείται από τον γνωστό 1.4 βενζίνης Fire με τους 95 ίππους, τον 0.9 TwinAir των 105 ίππων και τον 1.4 T-Jet απόδοσης 120 ίππων, ο οποίος είναι διαθέσιμος και σε έκδοση LPG καταναλώνοντας υγραέριο. Στους diesel υπάρχει ο 1.3 MultiJet των 95 ίππων και ο 1.6 MultiJet με τους 120 ίππους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης