Συνθήκες εργασίας και περιβαλλοντικά ζητήματα οι βασικοί στόχοι της Ford

Συνθήκες εργασίας και περιβαλλοντικά ζητήματα οι βασικοί στόχοι της Ford

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «DRIVE Sustainability», η Ford μαζί με άλλες 10 αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται για τη βελτίωση της διαφάνειας, των συνθηκών εργασίας και τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας για τη διαχείριση θεμάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.  

Στο «DRIVE Sustainability» λαμβάνουν μέρος οι εταιρείες, BMW Group, Daimler AG, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Scania CV AB, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars και Volvo Group. Σκοπός τους, είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Έρευνας Πρώτων Υλών (Raw Materials Observatory) που θα επισημαίνει και θα ασχολείται με δεοντολογικά και περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και με ζητήματα που άπτονται των εργασιακών δικαιωμάτων στην προμήθεια πρώτων υλών.

Η Ford βρίσκεται στο προσκήνιο της βιωσιμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας και αποφάσισε να  προσχωρήσει στη διεθνή, πολυμετοχική πρωτοβουλία για περαιτέρω βελτίωση των εταιρικών δραστηριοτήτων της. Με προμηθευτές σε περισσότερες από 60 χώρες, που αναπτύσσονται σε δέκα επίπεδα - από την λήψη των πρώτων υλών μέχρι τα ανταλλακτικά του ολοκληρωμένου αυτοκινήτου - η «μπλε οβάλ» φίρμα έχει εφαρμόσει ειδικά προγράμματα για να διασφαλίσει ότι οι προμηθευτές ακολουθούν τα υψηλά πρότυπα της εταιρίας.

Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία βασίζεται στο πρόγραμμα της Ford «Partnership for A Cleaner Environment», που ξεκίνησε το 2014, και παρέχει εργαλεία παρακολούθησης που βοηθούν τους προμηθευτές να παρακολουθούν και να πετυχαίνουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας. Καθώς οι προμηθευτές έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την πρόοδό τους και να μοιράζονται τις καλύτερες πρακτικές τους, αυτό βοηθά στη συνέχεια και άλλους συνεργάτες να περιορίσουν τα ρίσκα, να βελτιώσουν την απόδοση, να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν τα απόβλητα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 18:21