Έπειτα από έντονες και απαιτητικές διαπραγματεύσεις, η διοίκηση και τα συνδικάτα UGT, CCOO και ACUMAGME, που αντιπροσωπεύουν το 75% των εργαζομένων, κατέληξαν σε συμφωνία κοινωνικού πλαισίου στο εργοστάσιο της Σαραγόσα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές κατανόησαν ότι η ανταγωνιστικότητα και η απόδοση έναντι των υπολοίπων εργοστασίων του ομίλου PSA, αλλά και των παραγωγικών μονάδων του ανταγωνισμού, είναι ο μόνος τρόπος για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Αυτή η συμφωνία κοινωνικού πλαισίου για το εργοστάσιο της Σαραγόσα αποτελεί τμήμα του σχεδίου PACE! της εταιρείας και θα συμβάλλει στην επαναφορά της Opel/Vauxhall στην κερδοφορία μέχρι το 2020, που είναι και ο στόχος. Επίσης, θα υποστηρίξει το εργοστάσιο στην επίτευξη του απαραίτητου επιπέδου απόδοσης.

Θα ισχύσει για το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2018 και 31ης Δεκεμβρίου 2022 και περιλαμβάνει συγκράτηση μισθών, μεταβλητές αποδοχές που συνδέονται με τους δείκτες επιχειρηματικής απόδοσης και τις επιδόσεις κάθε εργαζομένου, αύξηση των ωρών εργασίας, προσαρμογή εργασιακών πρακτικών και λειτουργικής ευελιξίας σε μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές συνθήκες και δέσμευση στην ενασχόληση με την αναζωογόνηση του εργατικού δυναμικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε πως από το 1982 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν κατασκευαστεί σχεδόν 13 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερα από 3,5 εκατ. σετ εξαρτημάτων, ενώ απασχολούνται 5.389 άτομα.

Η μονάδα παραγωγής της Σαραγόσα εντάσσεται στο βιομηχανικό συγκρότημα του Groupe PSA στην Ισπανία μαζί με αυτές σε Βίγο και Μαδρίτη. Με τη νέα συμφωνία, ο όμιλος ενισχύει τη θέση του σαν βιομηχανικός ηγέτης στη χώρα, κατέχοντας μερίδιο 31% επί του συνόλου παραγωγής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης