Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα μοντέλα της Tesla διαθέτουν μία ειδική λειτουργία με την ονομασία Sentry Mode, η οποία όταν το όχημα είναι σταθμευμένο αλλά ανιχνεύσει πιθανή απειλή, ενεργοποιεί τις κάμερες και καταγράφει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή λοιπόν η έξυπνη λειτουργία παρακολούθησης οδήγησε στη σύλληψη ενός άντρα στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. ο οποίος χωρίς κανέναν λόγο αποφάσισε να χαρακώσει όλη την πλευρά ενός Tesla. 

Στο παρκινγκ ενός supermarket και ενώ φαινόταν ότι πήγε να πάρει κάτι από το πορτπαγκάζ του, στην πράξη είχε το κλειδί στο χέρι και χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι, χαράκωσε όλη την πλευρά, με το Tesla όμως να καταγράφει το περιστατικό. Στη συνέχεια και έχοντας το βίντεο στα χέρια της η αστυνομία, αναγνώρισε τον ύποπτο, τον εντόπισε και τελικά συνέλαβε. Πλέον έχει να αντιμετωπίσει την μήνυση του ιδιοκτήτη αλλά και να πληρώσει τα 4.500 ευρώ ζημιών που προκάλεσε, πιθανότατα λόγω ζήλειας. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη λειτουργία βοηθάει ιδιοκτήτη Tesla να βρει το δίκιο του αλλά και να αποζημιωθεί από ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στα αμερικάνικα ηλεκτρικά μοντέλα. Φαίνεται πως οι κάμερες στα αυτοκίνητα, θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην ασφάλεια, παράλληλα με τον συναγερμό


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης