Η Toyota δείχνει έτοιμη να «αναστήσει» το MR2 και αναζητά συνεργάτη. Οι φήμες που ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, κάνουν λόγο για ένα νέο σύνολο που θα αποδίδει έως και 400 ίππους από ένα plug-in κινητήριο σύνολο, και θα σταθεί επάξια ανάμεσα σε Supra και  GR86. 

Η επιστροφή θα συνοδευτεί με V6 κινητήρα και εντυπωσιακή ιπποδύναμη
Οι αναφορές από τo Spyder7, μας πληροφορούν πως το νέο διθέσιο sport μοντέλο θα αποκτήσει έναν V6, πιθανότατα 3λιτρο κινητήρα, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και φυσικά μία μπαταρία λιθίου. Η συνολική ιπποδύναμη θα αγγίζει τους 400 ίππους, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιθανή συνεργασία με την Porsche
Γνωστή η τακτική της Toyota η οποία στα μοντέλα επιδόσεων της δεν διστάζει να μοιραστεί έξοδα και τεχνογνωσία με άλλες μεγάλες εταιρίες, όπως έκανε με την BMW για τη νέα Supra και την Subaru για το GR 86. Για το νέο MR2 ο πιθανότερος υποψήφιος συνεργάτης είναι η Porsche, χωρίς ακόμα  να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ή διάψευση.

Από το 2024 κοντά μας;
Η τριάδα με τα νέα Supra – GR 86 – νέο MR2, θα «κλείσει» όπως όλα δείχνουν το 2024, όπου και θα δούμε το πολυαναμενόμενο μοντέλο. Αυτό που ξεκινάει ακόμα περισσότερες συζητήσεις και απορίες, είναι η πιθανή τιμή του νέου MR2, η οποία δεν αποκλείεται να ξεπερνά και αυτή της Supra. Η ιαπωνική φίρμα είναι από τις ελάχιστες που κρατάει ζωντανό το sport πνεύμα της ιστορίας της με μοντέλα διαθέσιμα για το πιστό κοινό της. Όμως γνωρίζει πολύ καλά πως τα έσοδα από μία τέτοια κίνηση θα είναι περιορισμένα, με τα έξοδα ανάπτυξης να είναι περισσότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρία είναι σε αναζήτηση ενός πιθανού συνεργάτη.

Πιστεύετε πως η επιστροφή του MR2 σε συνεργασία με την Porsche θα στεφθεί με επιτυχία;
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης