Σκληρό off-road από τo Bentley Bentayga

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015, 16:19
Σκληρό off-road από τo Bentley Bentayga

Το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής φίρμας βρίσκεται προ των πυλών, με την παγκόσμια πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η Bentley το έχει χαρακτηρίσει ως το πιο επιβλητικό, πολυτελές, ξεχωριστό και ισχυρό αυτοκίνητο της κατηγορίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης στην άσφαλτο και προσφέρει «εκρηκτικές» επιδόσεις. Ωστόσο, είναι ικανό να κινηθεί και σε πιο σκληροτράχηλες διαδρομές χάρη στο αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος, την εξελιγμένη τετρακίνηση και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Πρόσφατα, οι μηχανικοί της Bentley πήγαν με το Bentayga έως τη Βόρεια Ισπανία, δοκιμάζοντας τις εκτός δρόμους δυνατότητες του αυτοκινήτου. Το πολυτελές SUV έφτασε σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, περνώντας με άνεση τα εμπόδια.

Να σημειώσουμε πως, εφοδιάζεται με ένα V8 4.0 twin-turbo κινητήρα και ένα W12 6.0 λίτρων, απόδοσης άνω των 600 ίππων, ενώ αργότερα θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2016, με την τιμή του να ορίζεται στα 170.000 ευρώ, περίπου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015, 16:19