Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Για να πηδήξεις στα παγωμένα νερά δύσκολα το αποφασίζεις. Όμως για να σώσεις μια ζωή δεν σκέφτεσαι τα παγωμένα νερά και …βουτάς χωρίς δισταγμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σενάριο του 2ου επεισοδίου με τίτλο «Σώζοντας ζωές στο νερό» ξεκίνησε απο μια ιδέα.Ο Martin Srahulek το 2001 ανησυχούσε γιατί στην όμορφη τεχνητή λίμνη Nové Mlýny στην Τσεχία δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και οι εργασίες γίνονταν στα παγωμένα νερά της λίμνης.

Του είχε γίνει έμμονη ιδέα.Τι θα γινόταν αν κάποιος έχανε την ισορροπία του και έπεφτε στη λίμνη. Χρειαζόταν μια ομάδα από έμπειρους κολυμβητές που θα έπαιζαν το ρόλο του ναυαγοσώστη.

Σήμερα με την βοήθεια φίλων του,κατάφερε να συγκροτήσει μια ομάδα ασφαλείας. Κατάφερε να έχει 12 ενεργά μέλη και 50 εθελοντές. Πρόκεται για την «Ομάδα Διάσωσης Υδάτων της Nové Mlýny».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είκοσι χρόνια μετά η ανησυχία του Martin Srahulek είναι το βασικό θέμα της Ford,στο βίντεο της σειράς «Lifesavers».Ο «πρωταγωνιστής»   εργάζεται ως προσωπικό ασθενοφόρου πλήρους απασχόλησης.

Η υπόθεση παρουσιάζει την αφοσίωση του ίδιου και της ομάδας εθελοντών στην προστασία των επισκεπτών της Nové Mlýny. Ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας σε ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται περίπου δέκα φορές το χρόνο. 

Μπορεί τα νερά συχνά να φαίνονται ήρεμα, όμως γρήγορα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.Τότε δοκιμάζονται οι ικανότητες των διασωστών. 

Το πρώτο γύρισμα έγινε στη Βαλένθια της Ισπανίας και θέμα είχε μια διασώστρια που ήταν πλήρωμα ενός ασθενοφόρου.

Το δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου δείχνει την Ομάδα Διάσωσης Νερού (Nové Mlýny Water) που στη διάθεση της έχει πέντε Ford Ranger. Από τη μια στο βίντεο φαίνεται η αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών που αποτελούν την ομάδα διάσωσης και από την άλλη φαίνονται οι δυνατότητες που έχουν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της Ford.

Αξιοπιστία,αντοχή και απεριόριστες δυνατότητες, ακόμη και όταν γίνεται ρυμούλκηση  μέσα από το νερό. 
Η σειρά “Lifesavers” αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διασώστες στην Ευρώπη. Με το θάρρος και την δύναμη που τους κινητοποιεί για να τις ξεπεράσουν.

Το τρίτο επεισόδιο γυρίζεται στο όρος Derby στη Μεγάλη Βρετανία και θα μπορέσουμε να το δούμε στις 12 Ιουλίου 2021.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης