Σπάει τα κοντέρ η Renault στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, 14:08
Σπάει τα κοντέρ η Renault στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πρωτοπόρος στην ηλεκτρική κινητικότητα, η γαλλική φίρμα ηγείται των πωλήσεων οχημάτων τεχνολογίας EV στην Ευρώπη, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση τη φετινή χρονιά.

Παρά την κρίση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η Renault κατάφερε κάτι μοναδικό. Το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020, σημείωσε αύξηση 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στις παραδόσεις οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Συγκεκριμένα, το πρώτο δεκάμηνο του έτους στις ευρωπαϊκές αγορές κυκλοφόρησαν 95.985 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το best seller μοντέλο της γκάμας και μάλιστα με τεράστια διαφορά από το δεύτερο ήταν το Zoe. Το μικρό γαλλικό EV επέλεξαν πάνω από 84.000 οδηγοί, κυριαρχώντας στις μεγαλύτερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Εξαιρετικά καλά τα πήγε και το επαγγελματικό Kangoo Z.E. με 8.498 μονάδες τους πρώτους 10 μήνες του 2020, με ένα στα τρία ηλεκτρικά LCV που πωλούνται στην Ευρώπη να είναι Renault Kangoo. Όσο για το Twingo electric που κυκλοφόρησε πρόσφατα, έχει καταγράψει ήδη 1.760 πωλήσεις.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, 14:08