Η «μπλε οβάλ» μάρκα λανσάρει στην αγορά μία ξεχωριστή έκδοση του Transit που διακρίνεται για τα εξατομικευμένα στοιχεία, τον ισχυρό diesel κινητήρα και τον πλούσιο εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Transit Custom Sport van είναι το ισχυρότερο στην ιστορία του μοντέλου. Τροφοδοτείται από τον δίλιτρο Ecoblue κινητήρα απόδοσης 185 ίππων, προσφέροντας άφθονη ροπή σε μεγαλύτερο εύρος στροφών. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με το αυτόματο SelectShift, εμφανίζοντας μέση κατανάλωση στα 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 151 γρ./χλμ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα εντυπωσιαστούν από τη σπορτίφ αισθητική του μοντέλου, με τις διπλές ρίγες, τα πλαϊνά διακοσμητικά, τα τονισμένα φτερά και τις ζάντες 17 ή 18 ιντσών να αναδεικνύουν τον δυναμισμό του αμαξώματος. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των αμαξωμάτων van, kombi και διπλοκάμπινο, σε εκδόσεις με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας από διζωνικό κλιματισμό έως ημιδερμάτινα καθίσματα, cruise control, ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect με WiFi hotspot για σύνδεση έως και 10 συσκευών, σύστημα πολυμέσων SYNC 3. Κατόπιν παραγγελίας διατίθεται μία αναβαθμισμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, όπως τα Active Park Assist, Adaptive Cruise Control με Intelligent Speed Limiter, Lane-Keeping Aid, και Blind Spot Information System που υποστηρίζει τρέιλερ μήκους έως 10 μέτρων.    

Το Transit Connect Sport υιοθετεί την ίδια αισθητική, έχοντας κάτω από το καπό τον 1.5 EcoBlue diesel κινητήρα των 120 ίππων, ενώ το συμπαγές Transit Courier Sport τον 1.5 TDCi με τους 100 ίππους. 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις του Transit Custom Sport αυξήθηκαν το 2018 κατά 58%, φτάνοντας τις 4.402 μονάδες, ενώ αυτές του Transit Courier Sport κατά 52%, αγγίζοντας τις 1.044 μονάδες.  Πέρυσι, η Ford σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, διαθέτοντας 380.900 μονάδες στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης