Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δύο νέες εκδόσεις του δημοφιλούς σπορ coupe μοντέλου της γκάμας της, οι οποίες διακρίνονται για τα έντονα σπορτίφ χαρακτηριστικά και την υψηλή αισθητική, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το TTS competition plus είναι δυναμικό και τολμηρό, ενισχύοντας την εικόνα του αυτοκινήτου. Τροφοδοτείται από 2.0 TFSI κινητήρα απόδοσης 320 ίππων και 400 Nm ροπής, με τα 0-100 στην έκδοση Coupe να επιτυγχάνονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και στη Roadster σε 4,8΄΄. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων, με το σύστημα τετρακίνησης quattro και τα ελεγχόμενα αμορτισέρ Audi magnetic ride να ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.  
Στάνταρ είναι και οι προβολείς LED, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τα φιμέ τζάμια, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι γυαλιστερές μαύρες ζάντες 20 ιντσών και η σταθερή πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του το Audi virtual cockpit 12,3 ιντσών, με δυνατότητα να προσαρμόσει τις οθόνες όπως ο ίδιος επιθυμεί. Η αποκλειστική για το TTS competition plus δερμάτινη ταπετσαρία, το λεπτό δέρμα Nappa σε χρώμα έβενου, οι ραφές αντίθεσης σε κόκκινο ή μπλε χρώμα και τα carbon ένθετα ενισχύουν περαιτέρω το σπορ εσωτερικό της έκδοσης.

 

ΤΤ bronze selection

Η έκδοση «bronze selection» από την άλλη αποτελεί ωδή στην κομψότητα. Η επένδυση των καθισμάτων, η κεντρική κονσόλα και οι αεραγωγοί στο εσωτερικό διαθέτουν ένα λεπτό μπρούτζινο φινίρισμα, ενώ χάλκινες ραφές αντίθεσης τονίζουν τα μπάκετ καθίσματα sport plus. Τα αποκλειστικά χρώματα για το αμάξωμα (chronos gray, glacier white και mythos black) συνδυάζονται ιδανικά με τις ζάντες 20 ιντσών σε μπρούτζινη απόχρωση και το αντίστοιχο σήμα. 

Εκτός από τους προβολείς LED και τα πίσω φώτα, ένα ηχοσύστημα B&O, ένθετα από αλουμίνιο και ένα διευρυμένο πακέτο δερμάτινης επένδυσης με ραφές αντίθεσης είναι επίσης στάνταρ. Δύο μεγάλες στρογγυλές απολήξεις εξάτμισης με επένδυση χρώμιου στα δεξιά και αριστερά δίνουν στο πίσω μέρος μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ στο TTS κυριαρχούν οι γνωστές δίδυμες απολήξεις. Εμπρός, το Singleframe με το μοτίβο κηρήθρας είναι βαμμένο σε γυαλιστερό μαύρο για το TT και ματ μαύρο τιτανίου για το TTS.

To Audi TTS competition plus, τόσο σε έκδοση Coupé όσο και Roadster, θα ξεκινήσει άμεσα την εμπορική του πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές. Στη Γερμανία οι παραγγελίες άνοιξαν, με τις τιμές να ορίζονται στα 61.000 και 63.000 ευρώ. Το πακέτο «bronze selection» κοστίζει 6.190€ για τα ΤΤ και 4.490€ για τα TTS και θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2021.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης