Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η φημισμένη γερμανική εταιρεία από τη Στουτγάρδη ανακοίνωσε ότι τα βιβλία των παραγγελιών για την καινούργια 911 Speedster άνοιξαν επίσημα, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες μονάδες πέρασαν τη γραμμή παραγωγής, με τους υποψηφίους αγοραστές να σπεύδουν να παραγγείλουν το συλλεκτικό μοντέλο, καθώς μόλις 1.948 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν δικό τους.

Η 911 Speedster είναι ένα περιορισμένης παραγωγής sportcar που εξελίχθηκε από το Porsche Motorsport Centre.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην 911 Carrera 4 Cabriolet, υιοθετώντας πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την αυθεντική 356 Speedster του 1948. Επίσης, αρκετά τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα, με την εξάτμιση τιτανίου να προέρχεται από την GT3 RS.

H παροχή για τον ανεφοδιασμό καυσίμου έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καπό, όπως ακριβώς στα παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι καθρέπτες με το εκπληκτικό σχέδιο μαγεύουν τα βλέμματα, ενώ πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων βρίσκεται το παραδοσιακό κάλυμμα από ανθρακονήματα.

Από carbon είναι και η βάση των καθισμάτων, με τις επιφάνειες στο εσωτερικό να καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας. Από τον εξοπλισμό λείπουν βασικά αξεσουάρ, όπως το σύστημα πολυμέσων και το ηχοσύστημα, ενώ η παραδοσιακή υφασμάτινη οροφή έχει αντικατασταθεί από αφαιρούμενο κάλυμμα.

Για την κίνηση φροντίζει ο boxer 4.0 λίτρων κινητήρας της 911 GT3 απόδοσης 510 ίππων στις 9.000 σ.α.λ., ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 4 δευτερόλεπτα, τα 0-160 σε 8΄΄ και τα 0-200 σε 12,2 δεύτερα. Όσο για την τελική ταχύτητα, αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα.

Tα carbon κεραμικά φρένα, οι ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, η σπορ ανάρτηση ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και το σύστημα Torque Vectoring περιλαμβάνονται στάνταρ. Η πανέμορφη cabrio 911 Speedster είναι διαθέσιμη αρχικά από τη Γερμανία, με την τιμή στη χώρα παραγωγής να ορίζεται στα 269.274 ευρώ.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης