Το νέο «πράσινο» super car της Porsche βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με τις πρώτες παραδόσεις στους ιδιοκτήτες να υπολογίζονται στα τέλη του επόμενου έτους. Η 918 Spyder φέρει έναν βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική ισχύ να φθάνει τους 770 ίππους.

Το νέο δημιούργημα της Porsche διαφέρει από κάθε άλλο μοντέλο της γκάμας. Μπορεί να έχει τεράστια ισχύ, ωστόσο είναι ιδιαίτερα οικονομικό και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες για ορισμένα χιλιόμετρα. Υιοθετεί plug-in υβριδική τεχνολογία, με το αμάξωμα να είναι ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Πίσω από την πλάτη των δύο επιβατών βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V8 βενζινοκινητήρας 4,6 λίτρων, απόδοσης 570 ίππων, με τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα να έχει ισχύ 120 ίππων και αυτόν στον μπροστά άλλους 110 ίππους. Η συνολική απόδοση θα φθάνει τους 770 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου PDK κιβωτίου επτά σχέσεων.
 
Η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα και τα 0-100 θα έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, με τους αντίστοιχους χρόνους στα 0-100 και 0-300 να είναι στα 9 και 27 δευτερόλεπτα. Αποκλειστικά με χρήση των ηλεκτροκινητήρων, η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 150 χλμ./ώρα και η αυτονομία τα 25 χιλιόμετρα. Το εντυπωσιακότερο όλων, όμως, είναι ότι η μέση κατανάλωση θα είναι μόλις 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων CO2 στα 70 γρ./χλμ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Απολαύστε εδώ την εκπληκτική 918 Spyder

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης