Στο εργοστάσιο της Nissan, στο Sunderland της Αγγλίας, κατασκευάζεται το νέο premium hatchback της ιαπωνικής φίρμας, με τις πρώτες μονάδες να έχουν περάσει ήδη τη γραμμή παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Q30 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Infiniti που κατασκευάζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους και έχει σχεδιαστεί με βάση τις απαιτήσεις των καταναλωτών της Γηραιάς Ηπείρου. Πατάει πάνω στην πλατφόρμα MFA της Mercedes, αυτή δηλαδή που χρησιμοποιεί η A-Class, με την οποία μοιράζεται πολλά στοιχεία.

Η ιαπωνική εταιρία επένδυσε περισσότερα από 354 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στη Βρετανία, ενώ προσέλαβε 300 νέους μηχανικούς, αποκλειστικά για την κατασκευή του Q30.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, κάτω από το καπό του αυτοκινήτου συναντάμε τους γνωστούς κινητήρες της Mercedes, όπως τον 1.5 diesel απόδοσης 109 ίππων, τον 1.6 turbo βενζίνης με τους 122 και 156 ίππους, καθώς και τον κορυφαίο δίλιτρο turbo των 211 ίππων. Όλοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Όσο για την εμπορική διάθεση, θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης