Ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη McLaren Motor Racing.

Ο Bruce McLaren απέδειξε σε όλους ότι ένας ταπεινός άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, να ξεπεράσει την ελίτ του χώρου και να επικρατήσει. Η McLaren και τα Universal Studios δημιούργησαν μια υπέροχη ταινία για τη ζωή του Νεοζηλανδού, ιδρυτή της ομώνυμης αγωνιστικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία έχει τίτλο «McLaren» και αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στη χρονιά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Bruce Leslie McLaren γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1937, στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Όταν έγινε εννέα ετών, προσβλήθηκε από το Σύνδρομο Λεγκ-Καλβέ-Πέρθες, κάτι το οποίο είχε αποτέλεσμα το αριστερό του πόδι να γίνει κοντύτερο από το δεξί.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη F1 το 1958 στο Grand Prix της Νέας Ζηλανδίας και την 1η Απριλίου του 1963 αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του ομάδα, η οποία παραμένει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1966 έως σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 2 Ιουνίου του 1970, σε ηλικία 33 ετών, ο McLaren επισκέφθηκε το Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία, για να δοκιμάσει το μονοθέσιο της ομάδας του. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στα προστατευτικά με ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Η κηδεία του έγινε δύο ημέρες αργότερα στην πατρίδα του.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης