Η ιαπωνική εταιρεία εγκαινίασε ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης οχημάτων στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα λειτουργεί ως υποκατάστημα του βασικού Τεχνικού Κέντρου της στην Ευρώπη ((NTCE).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2005, οι μηχανικοί της Nissan στη Ρωσία έχουν συμβάλει σημαντικά στη διαδικασία προσαρμογής των οχημάτων της εταιρείας, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του τοπικού οδικού δικτύου και στις καιρικές συνθήκες.

Από τον επηρεασμό στη σχεδίαση πρωτότυπων οχημάτων μέχρι την ψηφιακή ανάπτυξη και το λανσάρισμα στοχευμένων προϊόντων στην αγορά, το NTCE της Ρωσίας έχει ζωτικής σημασίας ρόλο, ως προς την εξασφάλιση της απόδοσης των οχημάτων της Nissan. Για παράδειγμα, οι μηχανικοί του κέντρου υλοποίησαν το σύστημα ERA GLONASS και συνέβαλαν στην ανάπτυξη και προσαρμογή του συστήματος «Yandex.Avto» για τα X-Trail και Qashqai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο βρίσκεται στην Primorsky της Αγίας Πετρούπολης, κοντά στο εργοστάσιο της Nissan και διαθέτει εργαστήρια με ειδικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση ενός ευρέος φάσματος εργασιών επικύρωσης και έρευνας. Απασχολεί 120 εργαζομένους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης των εργασιών του, «φιλοξενώντας» συνολικά 200 άτομα προσωπικού.

Παράλληλα με την έρευνα αναφορικά με τις προτιμήσεις των Ρώσων πελατών και την ανάπτυξη της γκάμας των μοντέλων της εταιρείας για τη συγκεκριμένη αγορά, το γραφείο θα είναι επίσης υπεύθυνο για τον εντοπισμό στοιχείων και υλικών, την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και του αποθέματος των τοπικών προμηθευτών, καθώς και για την παρακολούθηση των επιμέρους δεικτών απόδοσης, ως προς την κατασκευή των οχημάτων. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης