Έπειτα από την ανακοίνωση της παγκόσμιας πρεμιέρας του καινούργιου Defender, η βρετανική φίρμα αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nitra, στη Σλοβακία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη μονάδα εγκαινιάστηκε πέρυσι, θεωρείται μία από τις πιο προηγμένες της Jaguar Land Rover και έχει δυνατότητα παραγωγής 150.000 οχημάτων ετησίως. Αυτήν τη στιγμή, κατασκευάζεται εκεί το νέο Discovery.

Το ντεμπούτο της νέας γενιάς του εμβληματικού 4Χ4 μοντέλου θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τη παραγωγή του να ξεκινά στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2020. Το Defender χαρακτηρίζεται ως ένα εκπληκτικό τετρακίνητο όχημα, ικανό να κινηθεί σε κάθε έδαφος και να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο διάβα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και θα προσφέρεται σε πέντε διαφορετικού τύπου αμαξώματα, με τρεις ή πέντε πόρτες. Αισθητικά, θα είναι πιο μοντέρνο και σύγχρονο, διατηρώντας παράλληλα τα «σκληροτράχηλα» χαρακτηριστικά που το έκαναν διάσημο σε κάθε γωνιά της Γης.

Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τους μηχανικούς να καλύπτουν περισσότερα από 1.200.000 χιλιόμετρα και να υποβάλλoyn το αυτοκίνητο σε 45.000 δοκιμασίες. Τα τεστ γίνονται σε διαφορετικές συνθήκες και εδάφη, από τον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο έως την «καυτή» έρημο της Κένυα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης