Έχοντας διαθέσει περισσότερα από 750.000 οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο, η ιταλική μάρκα έχει την πιο ευρεία γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων CNG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Panda CNG αποτελεί ιδανική περίπτωση εφαρμογής συστήματος κίνησης με φυσικό αέριο, αφού προσφέρει εξαιρετική οικονομία και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, η δυνατότητα επιλογής λειτουργίας με φυσικό αέριο ή βενζίνη χαρίζει στο μοντέλο αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων, με το κόστος καυσίμου να ανέρχεται σε περίπου 3 ευρώ ανά 100 χλμ.

Μέχρι σήμερα το μοναδικό μειονέκτημα ενός αυτοκινήτου με φυσικό αέριο ήταν η αυξημένη τιμή αγοράς σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα. Η Fiat δίνει λύση και σε αυτό το πρόβλημα, προσφέροντας το Panda CNG μέχρι το τέλος της χρονιάς στην τιμή των 11.990 ευρώ και με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βασικά πλεονεκτήματα του Panda CNG

– Κορυφαία οικονομία καυσίμου, τόσο λόγω της χαμηλής κατανάλωσης όσο και της συγκριτικά χαμηλότερης τιμής καυσίμου (κόστος καυσίμου χαμηλότερο από 3 ευρώ / 100χλμ.).

– Αυξημένη αυτονομία και ευελιξία μέσω της επιλογής λειτουργίας του κινητήρα με φυσικό αέριο ή βενζίνη.
– Μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο, συμπεριλαμβανομένου και του υγραερίου.
– Εξαιρετικά καθαρή μορφή ενέργειας συγκριτικά με τη βενζίνη και το diesel. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο σημαντικά λιγότερες είναι οι επικαθήσεις στον κινητήρα και στο σύστημα λίπανσης.
– Εργοστασιακό σύστημα με απόλυτη ασφάλεια, αξιοπιστία και εγγύηση.
– Κόστος αγοράς αντίστοιχο με εκείνο ενός αμιγώς βενζινοκίνητου μοντέλου και μεγαλύτερη οικονομία στο κόστος καυσίμου από ένα μοντέλο diesel.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης