Μετά τις S65 AMG Coupe και  S65 AMG Sedan, η Mercedes παρουσίασε την αντίστοιχη έκδοση της S-Class Cabriolet, με τον πανίσχυρο V12 6.0 twin turbo κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα S65 Cabriolet αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα της αγοράς, προσφέροντας στον οδηγό μοναδικές στιγμές. Σε σχέση με την S63 AMG, διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα, ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά 255/40 μπροστά και 285/35 πίσω, δαγκάνες φρένων σε χρυσαφί απόχρωση και φυσικά τα αντίστοιχα λογότυπα.

Ο «θηριώδης» κινητήρας αποδίδει 630 ίππους και 1.000 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα – με το πακέτο AMG Driver φτάνει τα 300 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC, με τη σπορ ανάρτηση Magic Body Control και λειτουργία Active Curve Tilting να βρίσκεται στον εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό συνδυάζεται την κομψότητα, με την πολυτέλεια και τα σπορ στοιχεία, ενώ όπως κάθε cabrio της Mercedes, έτσι και αυτό, φέρει το σύστημα προστασίας επιβατών AIRCAP αλλά και το AIRSCARF για την θέρμανση του αυχένα τους. Το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει στις 4 Απριλίου, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης