Έπειτα από μήνες αναμονής, σκέψης και προβληματισμού, τα στελέχη της VW έδωσαν τελικά την έγκριση για παραγωγή του φουτουριστικού XL1. Το ιδιαίτερο μοντέλο θα κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας και θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.

Το XL1 είναι το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στον κόσμο με εξαίρεση τα ηλεκτροκίνητα. Φέρει υβριδική τεχνολογία plug-in hybrid, που συνδυάζεται με έναν diesel κινητήρα 800 κ.εκ. απόδοσης 48 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 27 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαστάσεις του είναι μικρότερες από αυτές του Polo

Οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις στα 21 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και η μέση κατανάλωση στο 1 λίτρο. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, ενώ με 10 λίτρα καυσίμου – χωρητικότητα ντεπόζιτου – η αυτονομία φθάνει τα 499 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην ανθρακονημάτινη κατασκευή του, το βάρος του αυτοκινήτου είναι στα 795 κιλά, με το μήκος του να είναι στα 3,88 μέτρα, το πλάτος στο 1,66μ. και το ύψος στο 1,15μ.. Το εσωτερικό είναι δύο θέσεων, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 120 λίτρα.

Ανάλογα με τη ζήτηση θα κινείται και η παραγωγή του

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG επτά σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 12,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα.

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης