Σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Daimler, αυτό του Kecskemet στην Ουγγαρία, κατασκευάζεται το πανίσχυρο νέο hot hatch της γερμανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή της Mercedes A45 AMG ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με τις πρώτες μονάδες να είναι έτοιμες. Στην ίδια μονάδα συναρμολογείται και η CLA 45 AMG, με τη Daimler να επενδύει ένα πολύ σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής και της εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Θυμίζουμε πως, τόσο η A45 όσο και η CLA 45 AMG τροφοδοτούνται από τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα της ιστορίας, με την απόδοση να αγγίζει τους 387 ίππους στην απλή έκδοση και τους 421 ίππους στην S. Η ροπή είναι στα 480 και 500 Nm αντίστοιχα, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απλή A45 επιταχύνει στα 0-100 σε 4 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.  Η S είναι ταχύτερη κατά 0,1 χιλιοστό στο πρώτο σπριντ, με τη βελόνα του κοντέρ να ανεβαίνει στα 270 χλμ./ώρα. 

Τα 0-100 για τη CLA 45 επιτυγχάνονται σε 4,1 και 4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και η τελική διαμορφώνεται στα 250 και 270 χλμ./ώρα.

Αμφότερα, φέρουν σύστημα τετρακίνησης 4Matic+ και το «Drift Mode» για ατελείωτες στιγμές πλαγιολίσθησης.
Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο χειμώνα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης