Η Mitsubishi ανακοίνωσε επίσημα ότι θα βγάλει στην παραγωγή 1.600 επιπλέον μονάδες της τελευταίας έκδοσης του θρυλικού μοντέλου, όλες για την αγορά των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιάπωνες και οι Αμερικάνοι είναι οι μόνοι σε όλο τον κόσμο, που έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη διαδικασία απόκτησης του Lancer Evolution Final Edition, της αποχαιρετιστήριας έκδοσης του διάσημου sport sedan.

Το τελευταίο EVO στην ιστορία, είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα (New Pearl White, Octane Blue, Rally Red και Mercury Gray), φέρει μαύρη αλουμινένια οροφή, μαύρες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες, αεραγωγούς στο καπό, χρωμιωμένα διακοσμητικά και αποκλειστικές ζάντες 18 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα καθίσματα της Recaro, το σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, η κονσόλα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και φυσικά το ειδικό ταμπελάκι με το όνομα της έκδοσης και τον αύξοντα αριθμό.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει φώτα τεχνολογίας bi-xenon, φρένα της Brembo, αμορτισέρ Bilstein με ελατήρια Eibach, επτά αερόσακους, ESP, ABS με EBD, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και σύστημα πολυμέσων με οθόνη στην κεντρική κονσόλα.

Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου 2.0 turbo MIVEC κινητήρα, απόδοσης 303 ίππων και 413 ίππων, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης Super All Wheel. Όσο για την τιμή του, στις ΗΠΑ ορίστηκε στα 37.995 δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης