Η τσεχική εταιρεία επιβεβαίωσε πως προχωρά στην παραγωγή ενός coupe/SUV που βασίζεται στο Kodiaq και θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Skoda, Christian Strube, η coupe έκδοση αμαξώματος του νέου SUV μοντέλου της γκάμας έχει πάρει την έγκριση, ωστόσο, υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν σχετικά με τις παραγωγικές δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ακολουθεί διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση, εστιάζοντας σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα ικανό να αλλάξει όλη την εικόνα της φίρμας. Θα διακρίνεται περισσότερο για το δυναμικό design και λιγότερο για την πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Από πλευράς διαστάσεων θα είναι μεγαλύτερο από τα πολυτελή coupe SUV που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως τα BMW X4 και Mercedes-Benz CLC Coupe, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί απέναντί τους.

Μηχανικά δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, ούτε και στην καμπίνα από άποψη σχεδίασης. Η Skoda βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης γραμμών παραγωγής, καθώς η δυναμικότητα των εργοστασίων δεν είναι τόσο υψηλή. Αυτό σημαίνει πως, προς το παρόν δεν υπάρχει χώρος για να το κατασκευάσουν, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αναζητεί λύση, αφού δεν προχώρησε λόγω κόστους η πιθανότατα κατασκευής στο εργοστάσιο της Κίνας.    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης