Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα των νέων fortwo και forfour με μια καινούργια έκδοση, η οποία δεν απαιτεί συμβατικό τύπο καυσίμου για να κινηθεί αλλά μια απλή οικιακή πρίζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα smart Electric Drive θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού, με το λανσάρισμα στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017. Για την κίνηση φροντίζει ένας προηγμένος ηλεκτροκινητήρας, απόδοσης 81 ίππων και 160 Nm ροπής. Αναβαθμισμένη είναι και η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 17,6 kWh.

Για μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας μέσω οικιακής πρίζας απαιτούνται έξι ώρες, ενώ από wallbox ο χρόνος μειώνεται στις 3,5 ώρες. Στη Γερμανία, ωστόσο, τα νέα smart EVs θα φορτίζουν κατά 40% πιο γρήγορα λόγω του εναλλασσόμενου ρεύματος ενιαίας φάσης. Επίσης, από το 2017 θα είναι διαθέσιμος ο νέος ταχυφορτιστής, μειώνοντας τον χρόνο της φόρτισης στα 45 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βασικότερο είναι η αύξηση της αυτονομίας, καθώς το fortwo coupe μπορεί να κινηθεί πλέον για 160 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ τα fortwo cabrio και forfour για 155 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα και των τριών περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 11,5, 11,8 και 12,7 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα.

Όσο για τις τιμές, στη Γερμανία ξεκινούν από 21.940 ευρώ για το fortwo coupe, €25.200 για το fortwo cabrio και €22.600 για το forfour.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις των νέων smart και τις τιμές στην Ελλάδα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης