Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Περίπου μια εβδομάδα απέμεινε για τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου Ioniq 5, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου compact αυτοκινήτου της κορεατικής φίρμας με τη φουτουριστική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EV όχημα της Hyundai έχει μήκος 4.640 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.600 χλστ.

Όπως ανακοίνωσε η Hyundai, το Ioniq 5 θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. Το αυτοκίνητο είναι το πρώτο που πατά στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα- αποδίδοντας ισχύ άνω των 300 ίππων.

Φέρει ακόμη και φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή.Θα προσφέρεται με δύο τύπους μπαταρίας, μία χωρητικότητας 58 kWh που παρέχει αυτονομία 450 χλμ. και μία 73 kWh με αυτονομία 550 χλμ. Σε πρώτη φάση, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση First Edition. Θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά η συλλεκτική έκδοση έχει κάνει ήδη sold out.

Το αυτοκίνητο υποστηρίζει κάθε τύπο φόρτισης, από απλή συμβατική πρίζα (2,3 kW), έως wallbox (11 kW), δημόσιους φορτιστές (11 kW) και ταχυφορτιστή DC, ανακτώντας ενέργεια για 100 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Επίσης εξοπλίζεται με την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης (Vehicle to Load – V2L) με ισχύ 3,5 kW και τάση 110/220V. Με απλά λόγια, το Ioniq 5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τροφοδοτικό για ηλεκτρικές συσκευές.

Εντύπωση κάνουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του. Το κορεατικό EV hatchback θα προσφέρεται και σε έκδοση με ειδική ηλιακή οροφή που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την LG.

Λειτουργεί σαν συλλέκτης ενέργειας που τροφοδοτεί στην μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία. Με έξι ώρες δωρεάν ηλιακής ενέργειας την ημέρα, προσφέρει 1.300 χιλιόμετρα ετησίως.

 

Το νέο μοντέλο της Hyundai θα κλέψει την παράσταση

Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Hyundai θα ονομάζονται IONIQ

Την άνοιξη η κυκλοφορία του Hyundai Tucson N Line

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης