Την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Ιουνίου, η σουηδική φίρμα θα αποκαλύψει επίσημα τη νέα γενιά του μεσαίου sedan της γκάμας της.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Volvo, η έκδοση που θα δούμε θα είναι η κορυφαία και φέρει τα διακριτικά Polestar Engineered. Έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη νέα φίρμα υψηλών επιδόσεων και διακρίνεται για τα σπορ χαρακτηριστικά. Αν και δεν επιβεβαιώνεται, τροφοδοτείται από το υβριδικό σύνολο T8 Twin Engine απόδοσης 415 ίππων και 670 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο S60 βασίζεται στην αρχιτεκτονική SPA, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του V60. Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από το καινούργιο station, προβάλλοντας την κομψότητα, την άνεση, την πρακτικότητα και τις high-tech τεχνολογίες. Αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα της δέσμευσης της εταιρείας για σταδιακή αντικατάσταση των diesel με υβριδικά, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτροκίνητα σύνολα από το 2019.

Για την κίνηση, φροντίζουν οι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες της οικογένειας Drive E, ενώ θα υπάρχουν και δύο υβριδικά σύνολα. Αντίθετα, δεν θα δούμε πετρελαιοκίνητα σύνολα. Η κατασκευή του θα γίνει στο νέο εργοστάσιο της Volvo στο Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ και η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης