Τον ερχόμενο Μάιο, κατά τη διάρκεια του GP στο Μονακό, θα παρουσιαστεί η νέα McLaren F1, ένα από τα πιο εντυπωσιακά hypercar. Το βρετανικό μοντέλο θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους πρώτους πελάτες στα μέσα του 2013, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 750.000 ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία, κάθε εβδομάδα θα παράγονται από το εργοστάσιο «McLaren Technology Center» τρεις με τέσσερις μονάδες, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν 300-500 αυτοκίνητα. Η νέα McLaren F1 διαθέτει διπλή οροφή, έχει πιο επιθετική σχεδίαση από την MP4-12C και καλύτερη αεροδυναμική, ενώ κάτω από το καπό πιθανότατα θα φέρει έναν V8 twin turbo κινητήρα 3,8 λίτρων, απόδοσης 780 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων της Graziano. Αν τροφοδοτηθεί και με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, το γνωστό KERS από την F1, η απόδοση θα εκτινάσσεται στους 900 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρήση ανθρακονημάτων, τιτανίου και μαγνησίου στο αμάξωμα και το σασί έχουν περιορίσει το βάρος στα 1.140 κιλά, οι αναρτήσεις είναι τεχνολογίας pushrod και τα φρένα carbon-κεραμικά της Brembo.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κάποια επίσημη φωτογραφία του μοντέλου, παρά μόνο κάποιες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης