Η βρετανική φίρμα ενοποίησε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Crewe, σε έναν ενιαίο χώρο έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων. Το σημαντικό γεγονός εορτάστηκε με μία παρέλαση νέων και ιστορικών μοντέλων της μάρκας, στη φημισμένη Pyms Lane.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον δρόμο που για χρόνια -από το 1938 που η μάρκα μεταφέρθηκε στο Crewe- διέσχιζε το σύμπλεγμα των κτηρίων της Bentley και που πλέον έκλεισε στην κυκλοφορία, όπως και η γειτονική Sunnybank Road, αποτελώντας και οι δύο κομμάτι των ενοποιημένων εγκαταστάσεων. Σίγουρα μία συμβολική κίνηση με μεγάλη σημασία, καθώς η Pyms Lane θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Bentley, κάτι που αναγνώρισαν οι τοπικές δημοτικές αρχές του Cheshire East Council, δίνοντας τη σχετική έγκριση.

Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν περίπου 4.000 εργαζόμενους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς σύντομα ολοκληρώνονται δύο νέα κτήρια, για R&D και μηχανολογικές δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες ενοποιημένες εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής «BEYOND100» της Bentley, για να καταστεί ο ηγέτης στην αειφόρο πολυτελή κινητικότητα. Από το 2026, η φίρμα θα προσφέρει μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα και από το 2030 μόνο αυτοκίνητα τεχνολογίας EV.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Crewe είναι το πρώτο εργοστάσιο πολυτελών αυτοκινήτων με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης