Με το κλείσιμο εργοστασίων στην Ευρώπη αλλά και την απόσυρση από τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC) απαντά στην… κρίση η Ford. Η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει γνωστό ότι το 2012 θα «μπει μέσα» κατά 1,5 περίπου δισεκατομμύριο δολάρια αν και οι αρχικές προβλέψεις ήταν για 1 δισεκατομμύριο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι έτσι ώστε να συμμαζευτεί η όποια χασούρα υπάρχει και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στην πράξη, τρία εργοστάσια της μάρκας, δύο στην Μεγάλη Βρετανία και ένα στο Βέλγιο θα βάλουν λουκέτο τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου να εξοικονομηθούν σχεδόν 500-600 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Από εκεί και πέρα, ένα πολύ μεγάλο ποσό ενδέχεται να εξοικονομηθεί από τους αγώνες του WRC, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν σύντομα και άλλες κινήσεις που μεταφράζονται σε χιλιάδες απολύσεις. Συνολικά υπολογίζονται ότι θα μείνουν στο δρόμο σχεδόν 6.000 υπάλληλοι της Ford. Από την πλευρά του πάντως ο Διευθύνων σύμβουλος της Ford, Alan R. Mulally, δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε συνεργασία με σωματεία των εργαζομένων στο Βέλγιο και τη Βρετανία προκειμένου να τους βοηθήσει που πλήττονται από τα κλεισίματα εργοστασίων: «Αναγνωρίζουμε τις επιπτώσεις που θα έχουν πολλοί υπάλληλοι και οι οικογένειές τους στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις έχει παίξει η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις που έχει η μάρκα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι οποίες αγγίζουν από την αρχή του έτους σε ποσοστό το -12,6%, όταν στο σύνολό της η αγορά έχει πτώση -7,6%.  Όσον αφορά την ελληνική αγορά, η Ford βρίσκεται στην 6η θέση των πωλήσεων (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2012) με συνολικές ταξινομήσεις 2.505 μονάδες με την ποσοστιαία πτώση να ξεπερνά το 50% σε σύγκριση με το 2011.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης