Δεν πέρασε μία εβδομάδα από το «όχι» του Matthias Mueller στον Sergio Marchionne για συνεργασία μεταξύ του VW Group και της FCA, και τώρα ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου ανοίγει την πόρτα για συζητήσεις.

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια περί πιθανής συγχώνευσης του ομίλου με το VW Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά είπε: «Ο συνδυασμός PSA-Opel απειλεί τη VW δημιουργώντας έναν ισχυρό αντίπαλο. Πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία πως το προσεχές διάστημα μπορεί η VW να εμφανιστεί με μία πρόταση. Για μένα όλες οι πόρτες είναι ανοικτές και δεν θα ντραπώ να χτυπήσω οποιαδήποτε για το καλό της FCA».

Ο Matthias Muller, CEO της VW, απάντησε άμεσα, βάζοντας τέλος στα όνειρα του Marchionne. «Έχω να δω τον Sergio πολύ καιρό. Δεν είμαστε σε κατάσταση να συζητήσουμε κάτι αυτήν τη στιγμή. Έχουμε να λύσουμε άλλα προβλήματα».

Λίγες μέρες αργότερα όμως, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας ανασκεύασε πλήρως τις δηλώσεις του, λέγοντας πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας. Παράλληλα, ζήτησε από τον Marchionne να επικοινωνήσει μαζί του και να του εξηγήσει τι έχει στο μυαλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης