Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ένας ισχυρός υποψήφιος στο φετινό διαγωνισμό για την διεκδίκηση του τίτλου Car of the Year 2022 είναι το Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της CUPRA. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά το CUPRA Formentor για το 2021, που ένα μοντέλο της CUPRA που παίρνει το δρόμο για τους φιναλίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κορυφαίο βραβείο Car of the Year 2022 αναδεικνύεται κάθε χρόνο από μια επιτροπή από αναγνωρισμένους δημοσιογράφους του χώρου του αυτοκινήτου από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανάδειξη του πιο ξεχωριστού νέου εμπορικού αυτοκινήτου. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 61 μέλη που εκπροσωπούν 23 Ευρωπαϊκές χώρες (*).Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής του θεσμού θα το μάθουμε τον Φεβρουάριο του 2022.

Το CUPRA Born είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της μάρκας και το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της αντισυμβατικής της παρουσίας. Προσφέρει μια νέα άποψη στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της μάρκας που περιλαμβάνει έξι plug-in υβριδικές εκδόσεις στα μοντέλα CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer και CUPRA Formentor.

Το CUPRA Born ενσωματώνει την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων. Χάρη στο e-Boost performance pack, η μέγιστη ισχύς του φτάνει τα 170 kW (231 PS), ενώ τα πακέτα μπαταριών έως 77 kW προσφέρουν αυτονομία 540 km. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις συνδυάζονται με το στυλ του CUPRA Born τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Στο εσωτερικό, η εστίαση είναι έντονη προς τον οδηγό, όπως σε κάθε μοντέλο CUPRA, ενσωματώνοντας παράλληλα  ένα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Μια σειρά υλικών «ντύνουν» το εσωτερικό για να δημιουργήσουν μια σπορτιφ αίσθηση, που συνδυάζεται με φινέτσα και ποιότητα, συμπεριλαμβανομένων των standard bucket καθισμάτων που χρησιμοποιούν επενδύσεις SEAQUAL® από ανακυκλωμένα θαλάσσια πλαστικά.

Ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA, όταν ανακοινώθηκε ότι το Born είναι ανάμεσα στους 7 φιναλίστ για το βραβείο Car of the Year 2022 δήλωσε: 

«Η CUPRA είναι μια αντισυμβατική μάρκα, που γεννήθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στην τελική επτάδα για το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Αυτή η αναγνώριση αποδεικνύει ότι η CUPRA ήρθε για να μείνει. Eίναι ένα όχημα που προσθέτει συναίσθημα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη σπορ οδηγική του εμπειρία, αποδεικνύοντας ότι η ηλεκτροκίνηση και οι επιδόσεις συνδυάζονται τέλεια και ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι διασκεδαστικά.

Το Born θα συμβάλλει στον διπλασιασμό των πωλήσεων της μάρκας έως το 2022, θα αυξήσει την βαρύτητα της CUPRA στο ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, ενώ θα ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της μάρκας μας, που εμπνέει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη». 
 
(*) Την Ελλάδα στο θεσμό εκπροσωπεί  η κα Ελένη Ξενάκη, αρχισυντάκτρια του περιοδικού 4 Τροχοί.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης