Είναι το ταχύτερο supercar με κινητήρα diesel και το πιο αποδοτικό στον κόσμο, καθώς έχει τη μικρότερη μέση κατανάλωση καυσίμου και τη μεγαλύτερη αυτονομία που έχει υπάρξει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Iceni της Trident αποδεικνύει ότι τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν είναι τόσο γρήγορα μόνο με κινητήρες βενζίνης. Ο V8 6.6 λίτρων diesel, αποδίδει 395 ίππους και 960 Nm ροπής, αλλά όταν εφοδιάζεται με το πακέτο «Performance Pack», η ισχύς ανεβαίνει στους 436 ίππους και η ροπή στα 1.300 Nm και με το «Track Performance» στους 669 ίππους και τα 1.450 Nm.

Τα 0-100 έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα., με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Μπορεί να καταναλώσει πετρέλαιο ή βιοκαύσιμο, με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 4,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες σχέσεις του κιβωτίου είναι πολύ μακριές προς όφελος της κατανάλωσης, με την αυτονομία να φθάνει ακόμα και τα 3.218 χιλιόμετρα. Η βρετανική εταιρεία Trident, ανακοίνωσε ότι το Iceni είναι διαθέσιμο προς παραγγελία, με την τιμή να ξεκινά από 116.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης