Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Την ώρα που πλέον τα καινούργια μοντέλα έχουν τρεις, ακόμα και τέσσερες μεγάλες οθόνες, θυμίζοντας περισσότερο σινεμά παρά αυτοκίνητα, ο υπεύθυνος σχεδίασης της DS προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα δήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Thierry Metroz ανέφερε πως τα μελλοντικά οχήματα της εταιρίας του δεν θα έχουν οθόνες δηλώνοντας «Όταν σβήσει μία οθόνη, το μόνο που μένει να βλέπεις είναι οι δαχτυλιές επάνω στην μαύρη εικόνα. Μία εικόνα καθόλου σέξι, καθόλου όμορφη».

Ο σχεδιαστής είναι κάθετα αντίθετος με τις τρέχουσες τάσεις που έχουν δει ακόμη και ολόκληρα ταμπλό να μετατρέπονται σε οθόνες, όπως στην Mercedes EQS χάρη στην Hyperscreen. Ο σχεδιαστής παραδέχεται ότι η εύρεση ενός τρόπου παράδοσης όλων αυτών των πληροφοριών στους χρήστες χωρίς τη χρήση οθόνης αφής είναι «μια μεγάλη πρόκληση», αλλά αυτός και η ομάδα του αναζητούν κάτι «λιγότερο παρεμβατικό» που προσθέτει «περισσότερη ηρεμία» στον χώρο.

Εκτός όμως από τις οθόνες που φαίνεται η DS να θέλει να… ξεφορτωθεί, και οι γρίλιες είναι στο μενού προς αποχώρηση. Η εταιρία που από το 2024 θα είναι πλήρως ηλεκτρική και δεδομένου πως οι ηλεκτροκινητήρες δεν χρειάζονται τόσο πολύ ροή αέρα όσο οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές έχουν «περισσότερη ελευθερία» στο πώς διαμορφώνουν το μπροστινό μέρος ενός οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πλέον έχουμε μία νέα ελεύθερη επιφάνεια για να δημιουργήσουμε πάνω σε αυτή κάτι όμορφο», δείχνοντας πως πιθανότατα τα νέα μοντέλα θα έχουν αρκετά διαφορετική μπροστινή όψη από ότι έχουμε συνηθίσει έως σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης